Werkwijze

Admiraal uitvaartzorg komt bij u thuis. Zo kunnen we rustig de mogelijkheden bespreken in uw vertrouwde omgeving. Wanneer u al weet dat u op korte termijn komt te overlijden, heeft u misschien allerlei vragen of wensen rondom de uitvaart. Wij komen u graag in een vrijblijvend gesprek informeren.

Wanneer iemand is overleden, dient er eerst een arts ingeschakeld te worden om het overlijden vast te stellen. Daarna kunt u Admiraal uitvaartzorg bellen op 06-39451188. Wij kunnen dan (al dan niet samen met u) zorg dragen voor:

  • de laatste verzorging van uw dierbare
  • de opbaring thuis of elders
  • het drukwerk
  • het vervoer
  • de afscheidsbijeenkomst, ceremonie of plechtigheid
  • de begrafenis of crematie
  • administratieve zaken en nazorg

Na het overlijden kunt u ons 24 uur per dag bereiken op 06-39451188.

Neem de tijd om op uw eigen wijze afscheid te nemen. Niet alles hoeft in een keer geregeld te worden.

Opbaren

Opbaren kan zowel thuis als in een uitvaartcentrum

Thuis opbaren
Het is natuurlijk heel persoonlijk om thuis afscheid te nemen van een dierbare. Een vertrouwde omgeving kan dan ook helpen in het rouwproces. De overledene kan op zijn of haar bed of in een kist worden opgebaard. Houdt u er wel rekening mee dat de overledene thuis vaak wordt opgebaard op een koelplaat. Deze maakt geluid en ook voelt de overledene koud aan. Kiest u voor lichte balseming, dan is koeling meestal niet nodig.

Opbaren in een uitvaartcentrum
Wilt u dat de overledene ergens anders wordt opgebaard? Dan wordt de overledene naar het uitvaartcentrum overgebracht.

Lichte balseming
Met lichte balseming (thanatopraxie), kunnen overledenen langer opgebaard worden dan bij een normale opbaring. Dankzij lichte balseming blijft de overledene er mooier en natuurlijker uitzien. Bovendien voelt hij of zij niet meer zo koud aan. Ook worden tekenen van een eventuele ziekte minder en is een koelinstallatie meestal niet nodig.